HTML

Mike Oldfield

A Mester minden rajongójának, na meg azoknak is akik azt hiszik, hogy egyetlen száma a "múnláj sedó".

Friss topikok

Linkblog

História I. - Száraz tények

2008.12.12. 13:50 Eltiron72

 Michael Gordon Oldfield 1953-ban született 3. gyermekként Readingben, (Berkshire,Anglia). Maureen, édesanyja ápolonő, apja Raymond pedig általános háziorvos. Bátjya, Terry, nővére Sally, mindketten zenészek.

 Pályáját akusztikus gitárral kezdte, Harold Wood-ban, helyi folk-együttesekben. Ebben az időszakban a Shadows együttes tette rá a legnagyobb hatást; ez későbbi műveiben gyakran visszaköszön.

14 évesen Sally nővérével megalakították a Sallyangie nevű duót és szinte azonnal szerződést kaptak a Transatlantic Recordstól. Egyetlen lemezük, a "Children of the Sun" után azonban feloszlottak, majd a bátyjával alakított duót Barefoot néven, ami szintén rövid életű lett, lemezük nem jelent meg.

 1970-ben (még mindíg csak 17 évesen!) Kevin Ayers háttércsapatához, a The Whole World-höz csatlakozott mint basszusgitáros, ahol összebarátkozott David Bedford billentyűs/zeneszerzővel, aki rengeteget segített neki a Tubular Bells létrehozásában. Ayers-szel két albuma jelent meg, a Whatevershebrinswesing, és a Shooting at the Moon.

 Ez alatt az idő alatt Mike összerakta a Tubular Bells demóját, és elkezdett vele kilincselni a kiadóknál. Sikertelenül. Végül 1972-ben összefutott Richard Bransonnal, aki épp akkor indította el saját kiadóját, a Virgin Recordsot; ő (miután megmutatta hangmérnökeinek, Tom Newman-nek és Simon Heyworthnek) végül látott fantáziát az anyagban.

 A Tubular Bells 1973-ban látott napvilágot; egy legenda megszületett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mikeoldfield.blog.hu/api/trackback/id/tr33818977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása