HTML

Mike Oldfield

A Mester minden rajongójának, na meg azoknak is akik azt hiszik, hogy egyetlen száma a "múnláj sedó".

Friss topikok

Linkblog

História IV: Ommadawn

2009.05.29. 20:05 Eltiron72

Megint elég nehéz feladat előtt állok, mert ha a Hergest Ridge-re (Ami amúgy egy hegy Anglia és Wales határán) azt mondtam, hogy egyik kedvencem, mit mondjak erre?

1975-ben jelent meg az album, kevesebb, mint egy évvel a H.R. után és sokkal kiforrottabb zenét mutat: a kelta (skót/velszi/ír/breton) zenei örökségnek rengeteg olyan elemét felmutatja, ami Mike-nak később "védjegye" lett. Csendes, nyugodt, "hallgatós" darab, az első két albumának óriási sikerét nem ismételte meg.

De a magamfajta rajongóknak biztos a kedvencei közé került.

Személyes:

Ezt 19 éves koromban hallottam először, és azonnal a kedvencek közé került. Különös lieblingem a 3. tétel, ami "On Horseback" címmel bír rendelkezni; akkor minden házibulinak utolsó száma volt, mert biztosította a nyugalmas elalvást és egyben a jókedvű ébredést is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mikeoldfield.blog.hu/api/trackback/id/tr651152077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása