HTML

Mike Oldfield

A Mester minden rajongójának, na meg azoknak is akik azt hiszik, hogy egyetlen száma a "múnláj sedó".

Friss topikok

Linkblog

História II. - A Tubular Bells

2008.12.12. 14:14 Eltiron72

 Tények

1973 május 25-én jelent az album, és egészen döbbenetes dolgok történtek. Nagyon valószínű, hogy azok a kiadóvezetők, akik korábban elhajtották Mike-ot, verték a fejüket a falba. A lemez 279 hétig szerepelt az eladási listákon, 2.575.000 példányt adtak el belőle. Ugyanebben az évban készült el a legendás The Exorcist c. William Friedkin film is, aminek ez lett a főcímzenéje, és innen nem volt megállás. A T.B. megkapta a legjobb akusztikus albumért járó Grammyt, felküzdötte magát a brit lemezeladási lista első helyére, ahonnan csak ő maga tudta letaszítani saját magát, a Hergest Ridge-dzsel.

Ez már a következő poszt témája lesz.

 Személyes

 Kétségbevonhatatlan, hogy ez a munka úgymond "teljes fegyverzetben pattant ki apja fejéből", korszakalkotó, nagyszerű munka, nekem mégsem tartozik a kedvenceim közé. (megjegyzés: mindíg úgy fogok albumokról írni, hogy közben azt hallgatom.) Kicsit nyers (sokan talán pont ezt hiányolják a későbbi albumairól), nekem talán a többi ismeretében nehéz. Ha akkor lettem volna fiatal és akkor hallok először Mike-ot, talán piedesztálra állítom és a mai napig imádom. Így viszont elég ritkán veszem elő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mikeoldfield.blog.hu/api/trackback/id/tr12819013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása